Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Cipru de Nord Cipru

Prezentare Cipru de Nord Cipru

Pentru cei care doresc să se relaxeze în orice perioada a anului, Cipru este destinația perfectă pentru vacanță. Pe drept cuvânt este considerată bijuteria Mării Mediterane, fiind o insulă de o fumusețe naturală captivantă, dată de varietatea priveliștilor - de la spectaculoasele păduri de brazi ale ținuturilor muntoase, care alcătuiesc "inima verde a Ciprului", până la superbele plaje aurii, întinse de-a lungul coastei Mării Mediterane. Regiunea Ciprului de Nord reprezintă destinația ideală pentru cei care doresc o vacanță pe o insulă ce conservă farmecul anilor 70-80. Ocupat în cea mai ...

Citeste mai mult

Prezentare Cipru de Nord Cipru


Pentru cei care doresc să se relaxeze în orice perioada a anului, Cipru este destinația perfectă pentru vacanță. Pe drept cuvânt este considerată bijuteria Mării Mediterane, fiind o insulă de o fumusețe naturală captivantă, dată de varietatea priveliștilor - de la spectaculoasele păduri de brazi ale ținuturilor muntoase, care alcătuiesc "inima verde a Ciprului", până la superbele plaje aurii, întinse de-a lungul coastei Mării Mediterane. 
Regiunea Ciprului de Nord reprezintă destinația ideală pentru cei care doresc o vacanță pe o insulă ce conservă farmecul anilor 70-80. Ocupat în cea mai mare parte de populația turcă, Ciprul de Nord cuprinde aproximativ 38% din insulă și conține unele dintre cele mai frumoase peisaje din țară, printre cele mai bune plaje, monumente culturale importante și orașe încărcate cu istorie. 

Iată care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în Ciprul de Nord 
Kyrenia repezintă una dintre cele mai frumoase stațiuni ale insulei, fiind un vechi port ce datează din perioada războiului troian. Nu trebuie ratată vizitarea castelului Kyrenia daca se dorește cunoașterea istoriei locului. Cu străzi vechi, frumos pavate și cu un port istoric încântător, este o adevărată plăcere să petreci o după-amiază explorând acest loc peste care timpul parcă nici nu a trecut. 
Farmagusta este al doilea oraș ce merită vizitat datorită plajei cunoscute că fiind una dintre cele mai frumoase de pe insulă precum și pentru vestigiile istorice existente încă din perioada Greciei Antice. În centrul stațiunii se găsesc numeroase vestigii gotice și biserici creștine transformate ulterior în moschei. 
Mormintele Regilor 
Mormintele Regilor, aflate lângă orașul Paphos, sunt, de fapt, o necropolă uriașă ce datează din secolul al IV-lea î.Hr. Mormintele au fost cioplite în piatră și decorate cu coloane dorice. În ciuda numelui, nu există dovezi că vreun membru al familiei regale este înmormântat în acest loc. În schimb, necropola era locul de veci pentru aristocrații din vechiul Ptolemaic. Aceste morminte sunt unice în Cipru, fiind influențate de tradiția egipteană când se credea că mormintele ar trebuie să semene cu o casă. 
Casa lui Dionis 
Cea mai populară atracție turistică din orașul Paphos este Casa lui Dionis, unde turiștii pot admira o colecție uriașă de mozaicuri în culori vibrante. Parte din Situl Arheologic Paphos, ce conține o sumedenie de ruine greco-romane, Casa lui Dionis este un exemplu excelent al măiestriei din acea perioadă. Clădirea este numită după zeul Dionis ce apare în multe dintre mozaicurile din casă, care înfățișează scene din mitologia greacă. 
Castelul Kolossi 
Castelul Kolossi este unul dinte cele mai mici și fermecătoare castele din Europa. Aflat lângă orașul Limassol, Kolossi este o fostă fortăreață a cruciaților precum și un testament al importanței Ciprului pentru europeni în timpul Cruciadelor. Ocupat inițial de Cavaleii Ordinului Sf. Ioan, castelul a fost folosit drept garnizoană având o locație excelentă de unde se putea supraveghea întreaga coastă. Astăzi, Castelul Kolossi este îndrăgit mai ales datorită proporțiilor sale mici și a poziționării sale deasupra micuțului sat adormit cu același nume. 
Castelul Sf. Ilarion 
Una dintre cele mai frumoase ruine de castele din Marea Mediterană, Sf. Ilarion este un bastion al vechilor cruciați în jurul căruia sunt țesute o mulțime de legende și mituri. Labirintul uriaș de holuri și încăperi șerpuiește pe munte și este un adevărat paradis pentru pasionații de istorie. Cei care reușesc să urce până în vârf vor fi răsplătiți cu panorame incredibile peste o bună bucată din insulă. 
Plaja Nissi 
Cea mai populară din Cipru, plaja Nissi se află în stațiunea Ayia Napa și este faimoasă pentru viața de noapte vibrantă. Tinerii se înghesuie pe nisipul fin alb pentru a se delecta cu cocktailuri delicioase în timp ce un DJ întreține atmosfera zi și noapte. Apa nu foarte adâncă și perfect curată face din plaja Nissi locul ideal pentru bălăcit, în timp ce pasionații de sport pot prctica windsurfing și paragliding. Numele plajei provine de la o micuță insulă nelocuită, aflată nu departe de coastă, ce poate fi vizitată pe jos prin apa puțin adâncă. 

Cipru de Nord impresionează prin elementele păstrate din vremurile coloniei britanice, dar și prin cultura turcă pe care o găsim aici.

In perioada urmatoare nu mai exista oferte pentru aceasta destinatie!

Cautarea nu a intors nici un rezultat!
Va rugam schimbati parametrii de cautare si incercati din nou!