Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Lefkada Grecia

Prezentare Lefkada Grecia

Întreaga insulă este un miracol al naturii, plina de statiuni estivale frumoase şi sate pitoreşti, construite între munţi. Marea majoritate a zonelor montane sunt adăposturi sigure, ideale pentru supravieţuirea şi reproducerea multor specii diverse, şi în multe cazuri, pe cale de dispariţie: plante, păsări şi animale. Vizitatorii pot descoperi o multime de pesteri, cascade şi izvoare naturale. Lefkada este a patra insulă mare din Marea Ionică şi este foarte aproape de continent, atât de aproape încât se presupune că insula a fost lipita de continent în trecut. Capitala sa este Lefkada Town. ...

Citeste mai mult

Prezentare Lefkada Grecia


Lefkada este a patra insulă mare din Marea Ionică şi este foarte aproape de continent, atât de aproape încât se presupune că insula a fost lipita de continent în trecut. Capitala sa este Lefkada Town. În ciuda faptului că Canalul Drepanos separă insula de continent, există un drum pietruit lung şi un pod plutitor catre aceasta. Prin urmare, Lefkada este singura insulă care poate fi accesata cu maşina. 
Lefkada are un climat tipic mediteranean, umed cu veri calde si ierni reci. Întreaga insulă este un miracol al naturii, plina de statiuni estivale frumoase şi sate pitoreşti, construite între munţi. Marea majoritate a zonelor montane sunt adăposturi sigure, ideale pentru supravieţuirea şi reproducerea multor specii diverse, şi în multe cazuri, pe cale de dispariţie: plante, păsări şi animale. Vizitatorii pot descoperi o multime de pesteri, cascade şi izvoare naturale. 

Vacanțele în insula Lefkada reprezintă adevarate incursiuni în lumea rurală grecească, într-un teritoriu cu plaje turcoaz, munți înalți, drumuri foarte înguste, vegetație luxuriantă și sate liniștite cu plaje cu nisip fin. Viața de noapte în insula Lefkada este faimoasă în arhipelagul Ionic, insula având o mare varietate de baruri, pub-uri, cluburi de noapte și locuri cu muzică live. Cele mai multe locații de noapte se află în orașul Lefkada și în stațiunile de litoral Nydri și Vassiliki. Cluburi de noapte și baruri se găsesc în principal în capitala, cât și în cele mai populare stațiuni turistice, Nydri și Vassiliki. 

Printre obiectivele turistice ce nu trebuie ratate se numara: 
Biblioteca Publică din Lefkada a fost fondată în anul 1953 și îşi are reşedinţa într-un conac tradițional din centrul oraşului. Biblioteca găzduieşte o colecția de icoane bizantine, o colecţie de icoane post-bizantine ale stilului Heptanesian, precum şi un număr mare de texte (cum ar fi cărți, ziare și reviste), publicații vechi și noi. 
Muzeul de Instrumente muzicale greceşti este situat în satul de Neochori şi a fost fondat la inițiativa domnului Panagiotis Tsatsoulas. În muzeu sunt expuse multe obiecte tradiționale de artă folclorică, unelte agricole și instrumente muzicale unice. 
Muzeul de Arheologie din Lefkada datează cu anul 1999 şi este amplasat în centrul cultural Lefkada. Dacă îl vizitați, veți vedea descoperirile din paleoliticul mijlociu (de la 200.000 la 35.000 î.Hr.), precum şi din perioada romană.

In perioada urmatoare nu mai exista oferte pentru aceasta destinatie!

Cautarea nu a intors nici un rezultat!
Va rugam schimbati parametrii de cautare si incercati din nou!