Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Sibiu Romania

Prezentare Sibiu Romania

Situat intre Muntii Fagaras, Cindrel si Lotrului, Sibiul este situat in depresiunea Cibinului, strabatuta de raul cu acelasi nume, preluate de la numele latinesc al urbei care era Cibiniensis/Cibinium. De asemenea, la nord si est orasul este delimitat de podisul Tarnavelor care coboara pana deasupra Vaii Cibinului, prin Dealul Gusteritei. Asezat in inima tarii, la rascruce de drumuri, Sibiul inchide sudul Transilvaniei, asemenea unei fortarete, pe care timpul nu a reusit niciodata sa o distruga. Inceputurile Sibiului se pierd in negura vremurilor. Cert ramane faptul ca, primele pagini ale cr...

Citeste mai mult

Prezentare Sibiu Romania


Situat intre Muntii Fagaras, Cindrel si Lotrului, Sibiul este situat in depresiunea Cibinului, strabatuta de raul cu acelasi nume, preluate de la numele latinesc al urbei care era Cibiniensis/Cibinium. De asemenea, la nord si est orasul este delimitat de podisul Tarnavelor care coboara pana deasupra Vaii Cibinului, prin Dealul Gusteritei. 
Asezat in inima tarii, la rascruce de drumuri, Sibiul inchide sudul Transilvaniei, asemenea unei fortarete, pe care timpul nu a reusit niciodata sa o distruga. Inceputurile Sibiului se pierd in negura vremurilor. Cert ramane faptul ca, primele pagini ale cronicii orasului se leaga de colonistii sasi, chemati aici de regii unguri, care doreau sa-si consolideze stapanirea asupra Transilvaniei. Cand au venit sasii pe aceste locuri, in secolul al XII-lea, au adus cu ei standarde de civilizatie pe care le-au sadit intr-o zona eminamente rurala Structura sociala a orasului este bazata pe o experienta de viata istorica si multiculturala, diversitatea locuitorilor sai, apartinand diferitelor grupuri etnice, generatii si stiluri de viata, dand orasului o aura speciala. 

Printre obiectivele turistice ce nu trebuie ratate sunt: 
Turnul Sfatului - un loc care in perioada sarbatorilor de iarna se transforma intr-o feerie. Situat intre cele două piete ale orasului, Piata Mica si Piața Mare, Turnul Sfatului veghează asupra Sibiului inca din anul 1324, cand a avut loc prima mentionare documentara a primariei Sibiului. Avand initial functia de aparare a portii de intrare în a doua incinta de fortificatie a orasului, Turnul Sfatului s-a prabusit partial in anul 1585, din pricina unui cutremur puternic. Edificiul este reconditionat trei ani mai tarziu, cu ajutorul cetatenilor, care pun mana de la mana si reusesc să refacă turnul intr-un timp record. 
Biserica Evanghelica este dominata de un turn cu sapte nivele, in care se poate urca folosind cele 192 de trepte, care duc la patru turnuri mai mici, semn ca orasul avea drept de condamnare la moarte odinioara. Cladirea impresionanta are al doilea cel mai vechi ceas din Romania, care dateaza din 1881. 
Podul Minciunilor -Tot in centrul Sibiului, inconjurat de cladiri superbe, vei intalni un alt simbol al orașului, cunoscut in intreaga tara. Este vorba despre Podul Minciunilor, construit in anul 1859 in locul unui pod din lemn. Podul Minciunilor este primul pod de fonta suspendat, din Romania, care a avut initial numele de Podul Culcat, din cauza ca la constructia lui nu au fost folositi piloni. Numele actual l-a primit de la faptul ca, in limba germana, cuvantul „culcat” era omonimul cuvantului „minciună” (lugenmarchen).

In perioada urmatoare nu mai exista oferte pentru aceasta destinatie!

Cautarea nu a intors nici un rezultat!
Va rugam schimbati parametrii de cautare si incercati din nou!