Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Chios Grecia

Prezentare Chios Grecia

Chios este principalul oraş al insulei Chios, Egeea de Nord, Grecia. Acesta este situat pe coasta de est a insulei si este orientat catre zona de coasta a oraşului Çeşme din Turcia. Oraşul are o populaţie de 32.000 locuitori şi este capitala administrativă şi principalul port al insulei. Orasul Chios este unul dintre cele opt unităţi municipale de pe insula. Oraşul este adesea denumit la nivel local "Chora" sau "Kastro", pentru a se distinge insula cu acelasi nume pe care se gaseste. Iniţial, locul unei asezari stravechi, orasul a fost construit in partea de nord a unui port natural. D...

Citeste mai mult

Prezentare Chios Grecia


Chios este principalul oraş al insulei Chios, Egeea de Nord, Grecia. Acesta este situat pe coasta de est a insulei si este orientat catre zona de coasta a oraşului Çeşme din Turcia. Oraşul are o populaţie de 32.000 locuitori şi este capitala administrativă şi principalul port al insulei. 
Orasul Chios este unul dintre cele opt unităţi municipale de pe insula. Oraşul este adesea denumit la nivel local "Chora" sau "Kastro", pentru a se distinge insula cu acelasi nume pe care se gaseste. Iniţial, locul unei asezari stravechi, orasul a fost construit in partea de nord a unui port natural. 

De prin secolul al 16-lea, oraşul inconjurat de ziduri a fost în continuare fortificat de conducătorii sai într-un castel medieval masiv, "Kastro". Oraşul actual s-a extins de la "Kastro", precum si portul, în ultimii 200 de ani. După cutremurul devastator din 1881 oraşul a fost reconstruit în mod substanţial în stil neoclasic, deşi o mare parte din zona de chei si periferia sunt mult mai moderne. Deşi populaţia este relativ stabilă, oraşul continuă să se extindă cu suburbiile catre nord şi sud. Cu toate acestea, centrul orasului este încă concentrat între port şi castel, loc in care se gasesc administraţia locala, mai multe muzee, principala stradă comercială "Aplotaria", dar şi grădini municipale.

In perioada urmatoare nu mai exista oferte pentru aceasta destinatie!

Cautarea nu a intors nici un rezultat!
Va rugam schimbati parametrii de cautare si incercati din nou!