Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Dubrovnik Croatia

Prezentare Dubrovnik Croatia

Dubrovnik este unul din cele mai frumoase orase croate si una din cele mai aglomerate statiuni turistice a Marii Mediterane. Frumusetea si istoria acestui oras deosebit pot fi descoperite insa in intregime printr-un tur a orasului.  Este un oras vechi situat la sud de Croatia, fiind considerat unul din cele mai cunoscute statiuni turistice ale Marii Mediterane. Acest oras este o imbinare armonioasa dintre cele mai frumoase peisaje din lume dar si a unor obiective turistice cu o greutate istorica puternica. Orasul Vechi, Portul Gruz si Stradun sunt primele obiective turistice ce nu trebuie...

Citeste mai mult

Prezentare Dubrovnik Croatia


Dubrovnik este unul din cele mai frumoase orase croate si una din cele mai aglomerate statiuni turistice a Marii Mediterane. Frumusetea si istoria acestui oras deosebit pot fi descoperite insa in intregime printr-un tur a orasului. Dubrovnik este un oras vechi situat la sud de Croatia, fiind considerat unul din cele mai cunoscute statiuni turistice ale Marii Mediterane. Acest oras este o imbinare armonioasa dintre cele mai frumoase peisaje din lume dar si a unor obiective turistice cu o greutate istorica puternica. 

Orasul Vechi, Portul Gruz si Stradun sunt primele obiective turistice ce nu trebuiesc ratate in cadrul unui sejur in Dubrovnik. Poarta Pile si Placa Stradun sunt cateva stradute din oras ce poarta urme istorice. Aleile mici si fermecatoare sunt perfecte pentru o plimbare romantica. 
Alte obiective turistice ce nu trebuiesc ratate sunt zidurile vechiului oras si portul. Acestea au 3 intrari, printre care Poarta Casei Vamale, Stradun si Fortul Saint John. In interiorul zidurilor vechiului oras pot fi intalnite cele 4 forturi care era folosite pentru protectia orasului. Zidurile Orasului Dubrovnik sunt printre cele mai frumoase si cele mai bine intretinute vestigii istorice de pe continentul european. Aceste ziduri au aproximativ 2000 lungime si 25 de metri inaltime si au fost construite in secolele VIII-XVI. 

Palatele din Dubrovnik sunt faimoase pentru ale lor frumuseti si podoabe. Primul palat ce poate fi vizitat in acest oras este Palatul Sponza, ce este construit in stil gotic si renascentist. Acesta a fost construit in secolul al 16-lea si gazduieste arhivele nationale ale Croatiei. Al doilea palat deosebit ce poate vizitat in Dubrovnik este Palatul Rector, ce este construit in stilul gotic si renascentist si a fost ridicat in anul 1441. Acest minunant oras este celebru si pentru manastirile si catedralele pe care turistii le pot vizita. 
Manastirea Franciscana adaposteste una din cele mai vechi farmacii din Europa si a fost deschisa in anul 1317. Manastirea Franciscana contine diferite obiecte istorice precum carti medicale si ceremica, ce constituie obiecte deosebit de pretioase din trecutul istoric al orasului. Un alt obiectiv turistic ce este pus la dispozitia turistilor ce trec pragul orasului este Manastirea Dominicana, ce adaposteste un complex arhitectural complex. Aceasta Manastire este speciala si datorita faptului ca muzeul manastirii detine o Biblie din secolulul al 16-lea. Biserica St. Blaise este o biserica construita in stil baroc intre anii 1705 si 1717 de arhitectul Gropeli. In altarul Bisericii St. Blaise se afla statuia de aur a Sf. Blaise, care este patronul spiritual al orasului. Pe langa bisericile si manastirile din Dubrovnik, turistii pot vizita si diverse constructii arhitectonice deosebite precum Columna lui Orlando sau Coloana lui Roland, care se afla amplasata in fata Turnului Clopotului. Aceasta columna este decorata cu un steag de piatra al cavalerului Roland. Alt obiectiv turistic special este Turnul Clopotelui, construit in anul 1444 si avand o inaltime de 35 de metri. Acesta a fost insa daramat si reconstruit in anul 1928, si contine cateva statui de culoare verde care anunta ora fixa. 
Muzeul Dubrovnik este de asemenea grozav, avand in vedere faptul ca detine colectii de mobila, uniforme ale ducilor, precum si alte obiecte cu o importanta istorica deosebita. Alte obiective turistice ce pot fi vizitate in Dubrovnik sunt Acvariul, Muzeul de Icoane, Muzeul Maritim sau Casa Memoriala Marin Držic.

Filtre

Gaseste hotel


Stele


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 11 hoteluri