Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Rasnov Romania

Prezentare Rasnov Romania

Orasul Rasnov este situat in partea sud vestica a Tarii Barsei (Depresiunea Barsei) la poalele muntilor Bucegi si la capatul Nordic al culoarului (trecatorii) Rucar Bran si Cheia Predeal. Istoria Rasnovului incepe cu mai bine de 2000 de ani in urma atunci cand pe teritoriul localitatii traiau dacii cumidavensi. Numeroasele obiective turistice precum Cetatea Rasnov, Pestera Valea Cetatii, Dino Parc si Complexul Olimpic de Sarituri cu Schiurile sunt motive suficiente pentru a petrece o perioada de neuitat in Rosenau (orasul trandafirilor)....

Citeste mai mult

Prezentare Rasnov Romania


Orasul Rasnov este situat in partea sud vestica a Tarii Barsei (Depresiunea Barsei) la poalele muntilor Bucegi si la capatul Nordic al culoarului (trecatorii) Rucar Bran si Cheia Predeal. Istoria Rasnovului incepe cu mai bine de 2000 de ani in urma atunci cand pe teritoriul localitatii traiau dacii cumidavensi. Numele antic al Rasnovului este “Komidava”, latinizat toponimul a devenit “Cumidava “, iar sub aceasta forma apare pentru prima oara mentionat pe un monument din piatra din timpul imparatului Alexander Severus. 

Numeroasele obiective turistice precum Cetatea Rasnov, Pestera Valea Cetatii, Dino Parc si Complexul Olimpic de Sarituri cu Schiurile sunt motive suficiente pentru a petrece o perioada de neuitat in Rosenau (orasul trandafirilor). 
Cetataea Rasnov - se presupune că cetatea dateaza din secolul al XIII-lea, cand a fost construita din lemn de către Cavalerii Teutoni, insa cladirile actuale, din piatra, dateaza din secolul al XIV-lea. Aceasta era amplasata strategic pentru a controla intrarea în Transilvania si a apara impotriva atacurilor tatarilor. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. 
Dino Parc este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei si reprezinta destinatia ideala pentru cei care isi doresc sa petreaca cateva ore printre creaturi de mult disparute.Acest parc amenajat cu dinozauri in marime naturala a devenit in foarte scurt timp cea mai ravnita atractie turistica in randul copiilor. 
Pestera Valea Cetatii este singura pestera din judetul Brasov amenajata turistic la standarde europene.Aceasta se afla la 3,5 km distanta de Rasnov, la 1,5 km distanta de Cetatea Rasnov si cu intrarea principala la o altitudine de 790 m.

Filtre

Gaseste hotel


Stele


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2 hoteluri