Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Africa de Sud - In tara diamantelor avion 2018-2019


Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1

16.10.2019-Bucuresti - Istanbul

Ne intalnim la Aeroportul Otopeni, de unde zburam spre Istanbul. Odata ce am aterizat, ne indreptam spre urmatorul zbor, cu destinatia Cape Town.

Ziua 2

17.10.2019-Istanbul - Cape Town

Aterizam in Cape Town. Sawubona! Bine ati venit! Acest oras din extremitatea Sud-Vestica a Africii vibreaza simultan energiile a doua culturi - cea africana si cea europeana - si ne incanta cu nenumarate frumuseti naturale. Pornim explorarea printr-o ascensiune cu telecabina rotativa care ne ofera o panorama de 360 de grade, unica, asupra orasului. Dupa acest tur la inaltime o luam la pas prin cartierul Malay, unde putem admira Castelul Bunei Sperante, Casa Parlamentului si gradinile orasului. Ne indreptam apoi spre malul oceanului, pe plajele Sea Point si Camp’s Bay, culminand cu Portul Victoria si apoi cu Alfred Waterfront, o zona plina de istorie, dar si un centru social si cultural extrem de viu. Seara ne vom retrage spre hotel, unde vom si cina.

Ziua 3

18.10.2019-Cape Town - Capul Bunei Sperante

Dupa micul dejun pornim calatoria spre un loc legendar, ce uimeste prin caracterul retras si prin privelistile sale uimitoare. Vom dedica aceasta zi explorarii acestui loc incantator, plimbandu-ne de-a lungul coastei, vizitand Rezervatia Naturala a Capului Bunei Sperante si apoi trecand prin Hout Bay, una dintre cele mai pitoresti rute din Africa de Sud. Avem ocazia de a face o scurta croaziera catre Insula Focilor, animale pe care le putem observa in mediul lor natural, alaturi de numeroase specii de pasari. Vom savura un delicios pranz din peste si fructe de mare proaspete, la un resturant local, apoi vom vizita coloniile de pinguini de pe plaja Boulders, una dintre atractiile preferate ale turistilor din intreaga lume. Continuam calatoria spre Cape Point, un loc unde se spune ca se intalnesc apele oceanelor Atlantic si Indian, oferind un peisaj magnific. Aici se afla Noul Far, care transmite cel mai puternic fascicul luminos din lume. De aici urcam cu funicularul la o inaltime ce ne ofera o priveliste panoramic spectaculoasa si daca avem noroc, putem vizita si gradinile botanice Kirstenbosch, considerate de unii drept cele mai frumoase din lume. La lasarea serii ne intoarcem in Cape Town pentru a serv cina intr-un cadru traditional.

Ziua 4

19.10.2019-Cape Town - Drumul Vinului - Stellenbosch - Franschhoek

Ziua de azi ne va purta pe Drumul Vinului, spre Stellenbosch, unul dintre cele mai pitoresti orasele din provincia Western Cape. Acesta este faimos in lumea intreaga pentru cladirile sale multicolore aranjate armonios, arhitectura olandeza cu influente locale si, nu in ultimul rand, pentru podgoriile si vinurile sale, despre care se spune ca sunt cele mai bune din Africa de Sud. Drumul Vinului Stellenbosch cuprinde 106 crame subterane, iar noi vom lua parte la o degustare de vinuri la una dintre ele, inainte de a savura un pranz cu specific local. 
Continuam periplul bahic spre orasul Franschhoek, considerat capitala culinara a Africii de Sud. Aici se stabileau acum 300 de ani imigrantii francezi ce au adus cu ei pasiunea pentru vinuri, dar si pentru mancaruri fine care pun in valoare buchetul aromat al licorilor. Ne putem delecta si noi cu acestea vizitand una dintre podgoriile din zona. La sfarsitul zilei ne intoarcem la hotel.

Ziua 5

20.10.2019-Cape Town

Aceasta zi este dedicata relaxarii. Dupa micul dejun puteti explora pe larg orasul Cape Town, sau puteti ramane la hotel pentru a va odihni si pentru a va bucura de facilitate.

Ziua 6

21.10.2019-Cape Town - Johannesburg - Pretoria – Sandton

Dupa micul dejun zburam spre Johannesburg, de unde luam un autocar cu destinatia Pretoria, capitala Africii de Sud. Acest frumos oras este cunoscut si drept Orasul Jacaranda, datorita copacilor cu acelasi nume. Vom lua pranzul la un restaurant cu specific local, dupa care vom incepe vizitarea orasului cu monumental Voortrekker, un impresionant edificiu de granit destinat marii migratii olandeze spre Estul si Nord-Estul Africii de Sud. Continuam cu Piata Catedralei, dominata de statuia lui Paul Kruger, presedinte al statului in perioada 1883 - 1900. Piata este inconjurata de cladiri istorice, printre care cladirea Parlamentului si cea a Tribunalului. Urmatoarea oprire este la impresionantele Union Buildings, o capodopera arhitecturala a Africii de Sud. Aici, Nelson Mandela a fost investit in functia de presedinte, iar astazi putem admira inalta sa statuie din bronz. Destinatia finala este Sandton, orasul bursei, o perla a rafinamentului, cu hoteluri, restaurante, magazine si cluburi de noapte deosebit de luxoase. Aici vom si innopta.

Ziua 7

22.10.2019-Johannesburg - Gold Reef City – Lion and Safari Park

Astazi vom face o excursie la Gold Reef City, un parc tematic ce readuce la viata atmosfera orasului Johannesburg din timpul Goanei dupa Aur din secolul al XIX-lea. Construit pe locul unei foste mine de aur, parcul ne ofera o viziune asupra vietii minerilor din acele timpuri cand aurul era principalul motor al orasului. Aici vom viziona filme istorice despre exploatarea aurului si vom putea vizita case muzeu ce dau senzatia unei incursiuni in trecut. Dupa pranz, ne continuam aventura pornind spre Rezervatia Naturala Lion and Safari Park, situata in nordul orasului Johannesburg. Ne imbarcam in masini de safari si pornim intr-un tur al rezervatiei, unde vedem lei, hiene, girafe, zebre si antilope Impala. Dupa aceasta expeditie ne indreptam spre hotel.

Ziua 8

23.10.2019-Sandton - Mpumalanga – Parcul National Kruger

Parasim fermecatorul Sandton si pornim catre provincia Mpumalanga, una dintre cele mai bogate in materie de atractii turistice. Aici descoperim Parcul Natural Kruger, unde avem din nou ocazia de a observa animale salbatice specifice zonei, precum leul, bivolul african, elefantul si rinocerul, adica grupul Big Five. Imensul parc se intinde pe o lungime de 352 km de-a lungul granitei cu Mozambic si pe o latime de 64km. Aventura explorarii parcului va dura pana aproape de lasarea serii, cand ne vom retrage la hotel.

Ziua 9

24.10.2019-Parcul National Kruger

Astazi luam micul dejun la pachet, pentru a fi siguri ca avem destul timp sa exploram in amanunt Parcul National Kruger. Ne imbarcam in jeepuri de safari si plecam in cautarea animalelor salbatice, in parcul cu cea mai mare biodiversitate din lume. Aici vom simti magia enigmaticei incremeniri a Africii. Vom vedea cu ochii nostri frumusetea cruda si nealterata care i-a vrajit atat de puternic pe primii exploratori. Avem ocazia sa vedem atat animalele din grupul Big Five, dar si Little Five - testoasa-leopard, soarecele-elefant, tesatorul bivolului, carabusul-rinocer si, bineinteles, leul furnicilor. Luam pranzul intr-un cadru de picnic si apoi continuam explorarea parcului, pana la apusul soarelui. Seara ne intoarcem la hotel, unde servim cina.

Ziua 10

25.10.2019-Kruger

Descoperim o noua ruta celebra si spectaculoasa: Ruta Panorama. Un mic drum pe prin serpentine ne conduce spre Fereastra lui Dumnezeu, unde descoperim una dintre cele mai frumoase privelist salbatice din lume.
Continuam cu Puturile Norocul lui Bourke, un grup de puturi naturale formate de-a lungul mileniilor prin forta apelor si a stancilor. Urmatoarea atractie uimitoare este Canionul raului Blyde, considerat una dintre minunile
Africii. De o frumusete naturala rara, ofera panorame care taie respiratia. Este al treilea marea canion din lume, cu o lungime de 50km. Cele Trei Rondavele, trei stanci imense sub forma unor case care vegheaza valea, sunt un loc foarte indragit de pasionatii de panorame si fotografii. Savuram pranzul in zona, apoi pornim spre Johannesburg, unde vom ramane sa luam cina.

Ziua 11

26.10.2019-Johannesburg - Sun City

Dupa micul dejun plecam spre Sun City, un complex luxos destinat odihnei si distractiilor, unde ne vom petrece intreaga zi. Locul este deosebit de relaxant, datorita frumoaselor gradini botanice, terenurilor de golf, cazinourilor si hotelurilor luxoase, dar si restaurantelor si barurilor ce ofera mancaruri si bauturi fine. Vom ramane aici si in ziua urmatoare.

Ziua 12

27.10.2019-Sun City

Zabovim si astazi in miraculosul Sun City. Orasul, creat dupa ideea unui singur om, este o manifestare a grandomaniei si kitschului pe de o parte si a confortului si sustenabilitatii pe de alta parte. Orasul se bazeaza pe energie regenerabila si foloseste mai multe tipuri de tehnologie prietenoasa cu mediul natural. Se spune ca aici Disneylandul a intalnit Egiptul Antic, pentru a crea versiunea africana a Vegasului. Ne putem relaxa sau ne putem ocupa ziua cu atractii si activitati din oras, printre care amintim parcul acvatic si gradinile luxuriante.

Ziua 13

28.10.2019-Sun City - Johannesburg

Parasim Orasul Soarelui si ne intoarcem spre Johannesburg, orasul cladit pe visuri de averi fabuloase, unde lacomia aurului dainuie din secolul al XIV-lea pana azi. Asezat la o altitudine de 1700m, Johannesburg este cel mai dezvoltat oras din stat, cu cea mai mare diversitate culturala, adapostind peste 6 milioane de locuitori. Incercam diverse perspective la inaltime asupra orasului, urcand pe acoperisul Turnului Carlton Center (223m), al Palatului de Justitie si al Centrului Anglo-American. Dupa servirea pranzului mai petrecem cateva ore cu program la dispozitie, dupa care ne indreptam spre aeroport, unde ne imbarcam in avion, urmand sa avem o escala in Istanbul si sa ajungem la Bucuresti a doua zi.

 

 

 

Ziua 1

Ziua 1

16.10.2019-Bucuresti - Istanbul

Ne intalnim la Aeroportul Otopeni, de unde zburam spre Istanbul. Odata ce am aterizat, ne indreptam spre urmatorul zbor, cu destinatia Cape Town.

Ziua 2

17.10.2019-Istanbul - Cape Town

Aterizam in Cape Town. Sawubona! Bine ati venit! Acest oras din extremitatea Sud-Vestica a Africii vibreaza simultan energiile a doua culturi - cea africana si cea europeana - si ne incanta cu nenumarate frumuseti naturale. Pornim explorarea printr-o ascensiune cu telecabina rotativa care ne ofera o panorama de 360 de grade, unica, asupra orasului. Dupa acest tur la inaltime o luam la pas prin cartierul Malay, unde putem admira Castelul Bunei Sperante, Casa Parlamentului si gradinile orasului. Ne indreptam apoi spre malul oceanului, pe plajele Sea Point si Camp’s Bay, culminand cu Portul Victoria si apoi cu Alfred Waterfront, o zona plina de istorie, dar si un centru social si cultural extrem de viu. Seara ne vom retrage spre hotel, unde vom si cina.

Ziua 3

18.10.2019-Cape Town - Capul Bunei Sperante

Dupa micul dejun pornim calatoria spre un loc legendar, ce uimeste prin caracterul retras si prin privelistile sale uimitoare. Vom dedica aceasta zi explorarii acestui loc incantator, plimbandu-ne de-a lungul coastei, vizitand Rezervatia Naturala a Capului Bunei Sperante si apoi trecand prin Hout Bay, una dintre cele mai pitoresti rute din Africa de Sud. Avem ocazia de a face o scurta croaziera catre Insula Focilor, animale pe care le putem observa in mediul lor natural, alaturi de numeroase specii de pasari. Vom savura un delicios pranz din peste si fructe de mare proaspete, la un resturant local, apoi vom vizita coloniile de pinguini de pe plaja Boulders, una dintre atractiile preferate ale turistilor din intreaga lume. Continuam calatoria spre Cape Point, un loc unde se spune ca se intalnesc apele oceanelor Atlantic si Indian, oferind un peisaj magnific. Aici se afla Noul Far, care transmite cel mai puternic fascicul luminos din lume. De aici urcam cu funicularul la o inaltime ce ne ofera o priveliste panoramic spectaculoasa si daca avem noroc, putem vizita si gradinile botanice Kirstenbosch, considerate de unii drept cele mai frumoase din lume. La lasarea serii ne intoarcem in Cape Town pentru a serv cina intr-un cadru traditional.

Ziua 4

19.10.2019-Cape Town - Drumul Vinului - Stellenbosch - Franschhoek

Ziua de azi ne va purta pe Drumul Vinului, spre Stellenbosch, unul dintre cele mai pitoresti orasele din provincia Western Cape. Acesta este faimos in lumea intreaga pentru cladirile sale multicolore aranjate armonios, arhitectura olandeza cu influente locale si, nu in ultimul rand, pentru podgoriile si vinurile sale, despre care se spune ca sunt cele mai bune din Africa de Sud. Drumul Vinului Stellenbosch cuprinde 106 crame subterane, iar noi vom lua parte la o degustare de vinuri la una dintre ele, inainte de a savura un pranz cu specific local. 
Continuam periplul bahic spre orasul Franschhoek, considerat capitala culinara a Africii de Sud. Aici se stabileau acum 300 de ani imigrantii francezi ce au adus cu ei pasiunea pentru vinuri, dar si pentru mancaruri fine care pun in valoare buchetul aromat al licorilor. Ne putem delecta si noi cu acestea vizitand una dintre podgoriile din zona. La sfarsitul zilei ne intoarcem la hotel.

Ziua 5

20.10.2019-Cape Town

Aceasta zi este dedicata relaxarii. Dupa micul dejun puteti explora pe larg orasul Cape Town, sau puteti ramane la hotel pentru a va odihni si pentru a va bucura de facilitate.

Ziua 6

21.10.2019-Cape Town - Johannesburg - Pretoria – Sandton

Dupa micul dejun zburam spre Johannesburg, de unde luam un autocar cu destinatia Pretoria, capitala Africii de Sud. Acest frumos oras este cunoscut si drept Orasul Jacaranda, datorita copacilor cu acelasi nume. Vom lua pranzul la un restaurant cu specific local, dupa care vom incepe vizitarea orasului cu monumental Voortrekker, un impresionant edificiu de granit destinat marii migratii olandeze spre Estul si Nord-Estul Africii de Sud. Continuam cu Piata Catedralei, dominata de statuia lui Paul Kruger, presedinte al statului in perioada 1883 - 1900. Piata este inconjurata de cladiri istorice, printre care cladirea Parlamentului si cea a Tribunalului. Urmatoarea oprire este la impresionantele Union Buildings, o capodopera arhitecturala a Africii de Sud. Aici, Nelson Mandela a fost investit in functia de presedinte, iar astazi putem admira inalta sa statuie din bronz. Destinatia finala este Sandton, orasul bursei, o perla a rafinamentului, cu hoteluri, restaurante, magazine si cluburi de noapte deosebit de luxoase. Aici vom si innopta.

Ziua 7

22.10.2019-Johannesburg - Gold Reef City – Lion and Safari Park

Astazi vom face o excursie la Gold Reef City, un parc tematic ce readuce la viata atmosfera orasului Johannesburg din timpul Goanei dupa Aur din secolul al XIX-lea. Construit pe locul unei foste mine de aur, parcul ne ofera o viziune asupra vietii minerilor din acele timpuri cand aurul era principalul motor al orasului. Aici vom viziona filme istorice despre exploatarea aurului si vom putea vizita case muzeu ce dau senzatia unei incursiuni in trecut. Dupa pranz, ne continuam aventura pornind spre Rezervatia Naturala Lion and Safari Park, situata in nordul orasului Johannesburg. Ne imbarcam in masini de safari si pornim intr-un tur al rezervatiei, unde vedem lei, hiene, girafe, zebre si antilope Impala. Dupa aceasta expeditie ne indreptam spre hotel.

Ziua 8

23.10.2019-Sandton - Mpumalanga – Parcul National Kruger

Parasim fermecatorul Sandton si pornim catre provincia Mpumalanga, una dintre cele mai bogate in materie de atractii turistice. Aici descoperim Parcul Natural Kruger, unde avem din nou ocazia de a observa animale salbatice specifice zonei, precum leul, bivolul african, elefantul si rinocerul, adica grupul Big Five. Imensul parc se intinde pe o lungime de 352 km de-a lungul granitei cu Mozambic si pe o latime de 64km. Aventura explorarii parcului va dura pana aproape de lasarea serii, cand ne vom retrage la hotel.

Ziua 9

24.10.2019-Parcul National Kruger

Astazi luam micul dejun la pachet, pentru a fi siguri ca avem destul timp sa exploram in amanunt Parcul National Kruger. Ne imbarcam in jeepuri de safari si plecam in cautarea animalelor salbatice, in parcul cu cea mai mare biodiversitate din lume. Aici vom simti magia enigmaticei incremeniri a Africii. Vom vedea cu ochii nostri frumusetea cruda si nealterata care i-a vrajit atat de puternic pe primii exploratori. Avem ocazia sa vedem atat animalele din grupul Big Five, dar si Little Five - testoasa-leopard, soarecele-elefant, tesatorul bivolului, carabusul-rinocer si, bineinteles, leul furnicilor. Luam pranzul intr-un cadru de picnic si apoi continuam explorarea parcului, pana la apusul soarelui. Seara ne intoarcem la hotel, unde servim cina.

Ziua 10

25.10.2019-Kruger

Descoperim o noua ruta celebra si spectaculoasa: Ruta Panorama. Un mic drum pe prin serpentine ne conduce spre Fereastra lui Dumnezeu, unde descoperim una dintre cele mai frumoase privelist salbatice din lume.
Continuam cu Puturile Norocul lui Bourke, un grup de puturi naturale formate de-a lungul mileniilor prin forta apelor si a stancilor. Urmatoarea atractie uimitoare este Canionul raului Blyde, considerat una dintre minunile
Africii. De o frumusete naturala rara, ofera panorame care taie respiratia. Este al treilea marea canion din lume, cu o lungime de 50km. Cele Trei Rondavele, trei stanci imense sub forma unor case care vegheaza valea, sunt un loc foarte indragit de pasionatii de panorame si fotografii. Savuram pranzul in zona, apoi pornim spre Johannesburg, unde vom ramane sa luam cina.

Ziua 11

26.10.2019-Johannesburg - Sun City

Dupa micul dejun plecam spre Sun City, un complex luxos destinat odihnei si distractiilor, unde ne vom petrece intreaga zi. Locul este deosebit de relaxant, datorita frumoaselor gradini botanice, terenurilor de golf, cazinourilor si hotelurilor luxoase, dar si restaurantelor si barurilor ce ofera mancaruri si bauturi fine. Vom ramane aici si in ziua urmatoare.

Ziua 12

27.10.2019-Sun City

Zabovim si astazi in miraculosul Sun City. Orasul, creat dupa ideea unui singur om, este o manifestare a grandomaniei si kitschului pe de o parte si a confortului si sustenabilitatii pe de alta parte. Orasul se bazeaza pe energie regenerabila si foloseste mai multe tipuri de tehnologie prietenoasa cu mediul natural. Se spune ca aici Disneylandul a intalnit Egiptul Antic, pentru a crea versiunea africana a Vegasului. Ne putem relaxa sau ne putem ocupa ziua cu atractii si activitati din oras, printre care amintim parcul acvatic si gradinile luxuriante.

Ziua 13

28.10.2019-Sun City - Johannesburg

Parasim Orasul Soarelui si ne intoarcem spre Johannesburg, orasul cladit pe visuri de averi fabuloase, unde lacomia aurului dainuie din secolul al XIV-lea pana azi. Asezat la o altitudine de 1700m, Johannesburg este cel mai dezvoltat oras din stat, cu cea mai mare diversitate culturala, adapostind peste 6 milioane de locuitori. Incercam diverse perspective la inaltime asupra orasului, urcand pe acoperisul Turnului Carlton Center (223m), al Palatului de Justitie si al Centrului Anglo-American. Dupa servirea pranzului mai petrecem cateva ore cu program la dispozitie, dupa care ne indreptam spre aeroport, unde ne imbarcam in avion, urmand sa avem o escala in Istanbul si sa ajungem la Bucuresti a doua zi.

 

 

 

Descriere

Destinatie: Africa circuite

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

Cape Town - Capul Bunei Speranţe – Drumul Vinului Stellenbosch-Franschhoek - Johannesburg – Pretoria – Sandton-Gold Reef City – Mpumalanga – Pacul Naţional Kruger – Ruta Panorama – Canionul Blyde – Sun City
Servicii incluse: Bilet de avion Bucureşti – Cape Town si Johanesburg – Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica); Taxele de aeroport ; Bilet de avion pe rute continentale Cape Town +- Johannesburg (1 piesă bagaj de cală inclus până la 20 kg, restul de kg se taxează la faţa locului pe aeroport); Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispozitie conform programului; 7 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* 4 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 5*: 2 nopţi în Sandton şi respectiv 2 nopţi in Sun City; 7 prânzuri + 5 cine; Excursie la Capul Bunei Speranţe cu prânz inclus; Excursie pe Drumul Vinului Stellenbosch-Franschhoek cu degustări de vin, brânză şi prânz inclus; Excursie la Pretoria cu prânz inclus; Excursie la Gold Reef City; Program Safari în Lion and Safari Park Johannesburg; Safari de 1 zi cu prânz inclus în Parcul Naţional Kruger; Excursie pe Ruta Panorama cu prânz inclus; Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program; Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ; Asigurare medicală de călătorie şi storno; Ghizi locali pe durata programului cu excepţia zilelor 12 şi 13; Conducător de grup român.
Servicii neincluse:

Destinatie: Africa circuite

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

Cape Town - Capul Bunei Speranţe – Drumul Vinului Stellenbosch-Franschhoek - Johannesburg – Pretoria – Sandton-Gold Reef City – Mpumalanga – Pacul Naţional Kruger – Ruta Panorama – Canionul Blyde – Sun City
Servicii incluse: Bilet de avion Bucureşti – Cape Town si Johanesburg – Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica); Taxele de aeroport ; Bilet de avion pe rute continentale Cape Town +- Johannesburg (1 piesă bagaj de cală inclus până la 20 kg, restul de kg se taxează la faţa locului pe aeroport); Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispozitie conform programului; 7 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* 4 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 5*: 2 nopţi în Sandton şi respectiv 2 nopţi in Sun City; 7 prânzuri + 5 cine; Excursie la Capul Bunei Speranţe cu prânz inclus; Excursie pe Drumul Vinului Stellenbosch-Franschhoek cu degustări de vin, brânză şi prânz inclus; Excursie la Pretoria cu prânz inclus; Excursie la Gold Reef City; Program Safari în Lion and Safari Park Johannesburg; Safari de 1 zi cu prânz inclus în Parcul Naţional Kruger; Excursie pe Ruta Panorama cu prânz inclus; Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program; Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ; Asigurare medicală de călătorie şi storno; Ghizi locali pe durata programului cu excepţia zilelor 12 şi 13; Conducător de grup român.
Servicii neincluse: