Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Belgia

Prezentare Belgia

Belgia, o țară din Europa de Vest, este cunoscută pentru orașele medievale, arhitectura renascentistă și ca sediu al Uniunii Europene și NATO. Țara are regiuni distincte, printre care Flandra vorbitoare de limbă olandeză la n...

Citeste mai mult

Prezentare Belgia


Belgia este o monarhie constitutionala si populara si o democratie parlamentara. Parlamentul federal bicameral este format din Senat si Camera Reprezentantilor. Regele, Filip al Belgiei, este seful statului, desi are prerogative limitate. El numeste ministrii, inclusiv pe Primul Ministru, daca acestia au primit vot de incredere din partea Camerei Reprezentantilor pentru a forma guvernul federal.

Cu toate ca este o tara mica, este bogata in orase medievale, catedrale gotice si castele vechi. De asemenea, nu trebuie sa uitam ca este tara ciocolatei, a berii si a diamantelor. Asadar, putem spune ca este locul care indeplineste toate cerintele unui turist pretentios. In Belgia, puteti petrece cateva zile admirand arhitectura oraselor si degustand numeroasele feluri de ciocolata.

Iubitorii de istorie vor fi aici în paradis, cu toate rămăşiţele puternicelor dinastii ce au avut în posesie ţara în timpul perioadei medievale, majoritatea încă puternic vizibile, în special în Bruges, unde „epoca de aur” derulată în secolul al XIV-lea crează un decor aproape ireal. Capitala vibrantă, Bruxelles, nu este doar un centru al politicii europene, este şi un punct de interes cultural major, oferă posibilităţi de cumpărături de calitate, dispune de clădiri gotice, un castel, un palat regal de excepţie şi multe alte structuri arhitectonice post-moderniste. Gent este un alt loc în care ar trebui să vă îndreptaţi atenţia dacă vă daţi în vânt după comorile arhitecturale magnifice ale Belgiei.

Cautarea nu a intors nici un rezultat!
Va rugam schimbati parametrii de cautare si incercati din nou!