Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare China

Prezentare China

China (Zonghua Renmin Gongheguo), tara din estul Asiei, este a treia tara ca suprafat...

Citeste mai mult

Prezentare China


China (Zonghua Renmin Gongheguo), tara din estul Asiei, este a treia tara ca suprafata (dupa Rusia si Canada) si cu cea mai mare populatie dintre toate statele lumii. Este marginita in nord de Republica Mongola si de Rusia; in nord-est de Rusia si Coreea de Nord, in est de Marea Galbena si Marea Chinei de Est; in sud de Marea Chinei de Sud, Vietnam, Laos, Myanmar (cunoscut si cu numele de Burma), India, Bhutan si Nepal; in vest este marginita de Pakistan, Afghanistan si Tadjikistan si in nord-vest de Kyrghistan si Kazahstan. Chinei ii apartin mai mult de 3400 de insule. Republica Populara Chineza este cel mai intins stat in Asia de Sud-Est si cel mai populat stat din lume. 

Printre obiectivele turistice se afla:


Marele Zid Chinezesc este o constructie strategica de mii de kilometri lungime cu rol de aparare. Zidul a fost construit cu scopul de aparare a granitei imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Este o constructie gigantica considerata dupa volum ca cea mai mare de pe glob, cu o lungime controversata, dupa datele mai recente ar fi avut o lungime de 6 350 km, zidul principal avand 2 400 km lungime. Zidul a fost construit dupa un sistem care leaga intre ele mai multe fragmente de varsta diferita. 
Tai Shan este un munte situat la nord de orasul Tai'an din provincia Shandong, China. Muntele are o altitudinea de 1545 metri, fiind unul dintre cei cinci munti considerati sfinti de religia taoista. In credinta veche din China era considerat ca cel mai inalt munte din lume, monarhii chinezi venind aici ca sa aduca jertfa cerului si pamantului. Dar muntele a fost escaladat numai de sase imparati chinezi. Pentru a junge pe varful muntelui se poate merge pe jos, pe o distanta de 9 km cu diferenta de nivel de 1350 metri, fiind scari amenajate cu 6293 de trepti. Pe traseul de urcare se afla mai multe porti si palate, cel mai cunoscut fiind templul imparatului Jade („Yuhuang Dian“). In anul 2003 numarul de vizitatori se cifreaza la 6 milioane de turisti, fiind muntele cel mai frecvent urcat din lume. Mai exista si alternativa unui teleferic pentru cei care nu urca muntele pe jos. 
Palatul Imperial Chinezesc se afla situat in centrul Pekingului (Beijing). Acolo a trait si domnit pana la revolutia dim 1911 imparatul Chinei din dinastia Ming si Qing. Accesul poporului sau a oamenilor de rand in palat era interzis, de aceea palatul a fost supranumit „orasul interzis” fiind situat la marginea de nord a „Pietei pacii ceresti”. Orasul interzis este o capodopera a arhitecturii chineze, fundamentul constructiilor fiind asezat dupa sistemul tablei de sah pe axa de nord-sud, palatul fiind in centru ca simbol al puterii imparatului chinez. Acoperisurile cladirilor erau aurite, deoarece culoarea galbena era culoarea imparatului. Era interzis in tot orasul Peking sa fie cladiri mai inalte ca palatul imperial. 

Cautarea nu a intors nici un rezultat!
Va rugam schimbati parametrii de cautare si incercati din nou!