Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Tara de foc & Patagonia 12 nopti Avion 2019


Itinerariu

Ziua 1


Program:

Ziua 1

16.10.2019-Plecare din Bucuresti

Intalnire in Aeroportul Otopeni pentru a incepe calatoria spre Buenos Aires.

Ziua 2

17.10.2019-Buenos Aires + City Tour

Bienvenidos! Bine ati venit in Argentina! Ghidul local va va conduce intr-o plimbare orientativa de aproximativ 2 ore prin cele mai importante atractii pe care le are de oferit capitala argentiniana. Seara puteti alege o cina in grup sau pe cont propriu. Oricare ar fi alegerea, este, fara indoiala, un oras cosmopolit. Cu pasiune latina, eleganta euroapeana si un stil distinctiv, acesta este genul de oras care va va rapi inima! Portenos (localnicii) se mandresc pe buna dreptate cu orasul lor care este format din ”barrios” (cartiere) diferite, fiecare cu propriul stil. Vizitati San Telmo, de exemplu, pentru piata de antichitati din fiecare weekend si pentru expozitiile artistilor. La Boca a fost ridicata de valuri de imigranti, care au construit cladiri viu colorate. Aici e si casa faimoase echipe de fotbal Boca Juniors, iar portretele fotbalistilor celebri acopera zidurile cartierului. In Recoleta va puteti intretaia calea cu protipendada orasului, explorand muzeele. Daca ati obosit, luati un loc la una dintre multele cafenele la strada si pregatitiva de o seara de tango, la una dintre numeroasele milonga. In estul Plaza de Mayo, gasiti Casa Rosada, palatul prezidential roz la al carui balcon a aparut Eva Peron in anii ’40 in fata fanilor. Aici se gaseste si Muzeul Evita, dedicat vietii (si rochiilor) renumitei personalitati. MALBA este o galerie de artp care adaposteste o colectie privata cu lucrari semnate Frida Kahlo si Diego Rivera, precum si expozitii temporare.

Ziua 3

18.10.2019-Buenos Aires / Ushuaia

Este timpul sa parasim Buenos Aires. Vom fi transferati la Aeroportul National J. Newberry, de unde vom zbura spre Ushuaia. Transfer si cazare la hotel in Ushuaia.

Ziua 4

19.10.2019-Ushuaia + Canalul Beagle

In aceasta dimineata vom face o excursie cu barca pe Canalul Beagle. De observat viata salbatica marina de-a lungul micilor insule si insulite din acest canal navigabil numit dupa vasul de expeditie al lui Charles Darwin. Cazare la hotel in Ushuaia.

Ziua 5

20.10.2019-Ushuaia / El Calafate / El Chalten

Dupa micul dejun, avem transfer la aeroportul din Ushuaia, de unde ne imbarcam pentru zborul spre El Calafate. Transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 6

21.10.2019-El Chalten

In urmatoarele doua zile vom face cel putin doua dintre cele mai populare drumetii din zona (optional): Laguna de los Tres si Laguna Torre. Gradul de dificultate al drumetiilor este de la moderat catre dificil. Pregatiti-va pentru un traseu de sase – noua ore pe niste poteci bine marcate si bine intretinute. Tenerul in sine nu e prea dificil, insa vantul si ploaia pot fi principalele provocari cu care va veti intalni in aceste plimbari. 
Tipul traseelor, precum si ordinea in care le vom aborda, pot suferi modificari in funtie de conditiile meteo.

Ziua 7

22.10.2019-El Chalten

Dupa micul dejun, avem timp liber de petrecut dupa voia inimii, timp in care ne putem relaxa, sau putem termina traseul de drumetie incepand in ziua precedenta. Cazare la acelasi hotel din El Chalten.

Ziua 8

23.10.2019-El Chalten / El Calafat.

Bucurati-va de ultima dimineata in El Chalten, inainte de a ne intoarce la El Calafate.

Ziua 9

24.10.2019-El Calafate + Perito Moreno

In programul zilei este o excursie la Ghetarul Perito Moreno. Acesta este unul dintre putinii        ghetari care se extind din lume si, privelistea de 3 km in latime si 35 de km in lungime este spectaculoasa. Puteti observa si asculta cum crapa gheata si cum cade in apele de dedesubt. Ne vom intoarce la El Calafate pentru a pertrece noaptea.

Ziua 10

25.10.2019-El Calafate / Cerro Castillo (Chile) / Torres Del Paine

Pregatiti-va pentru inca o calatorie lunga. Dis-de-dimineata ne imbarcam intr-un autobuz catre Cerro Castillo din Chile (calatorie de aproximativ 5 ore). Aici ne oprim pentru pranz (care nu e inclus) si asteptam cursa de legatura catre Torres del Paine (proximativ o ora si jumatate). Asigurati-va ca aveti apa, gustari si haine calduroase pe parcursul calatoriilor cu autobuzul. La ”capatul pamantului” se afla coplesitoarea Patagonie chiliana. Putini au sansa sa vada aceasta priveliste, iar cei care o vad o uita cu greu! Pe vremuri aici era o adunatura de oi, insa parcul national i-a luat locul in 1959. Aceasta este o zona perfecta pentru drumetii, unde abunda pasari nandu, condori si flamingo roz. Cand ajungeti in parc veti fi cel mai probabil intampinati de o turma de guanaco, rudele alpaca. Aceste animale ciudate ofera oportunitati excelentre pentru instantanee foto, insa aveti grija sa nu va apropiati prea mult: e foarte posibil sa va scuipe. Tot aici se gasesc si unele dintre cele mai bune opotnunitati de pescuit pastrav si somon din lume. Adevaratul protagonist al spectacolului este, insa, peisajul magnific. Cu lacuri stralucitoare, cascade involburate, ghetari si munti uimitori, va veti petrece mult timp minunandu-va de frumusetea imprejurimilor. Campignul va fi casa noastra pentru urmatoarele 3 nopti si baza de plecare pentru drumetiile zilnice.

Ziua 11

26.10.2019-Torres Del Paine

Cel mai popular traseu din zona este cunoscut local drept ”Base Las Torres” (Baza Turnului), iar liderul grupului va indica momentul cel mai bun pentru drumetie, in functie de conditiile meteo. O alta optiune este drumetia catre ”Regugio Los Cuernos” (Cabana Coarnelor), care este lunga, insa ofera o priveliste fantastica asupra acestei sectiuni a parcului denumita ”Los Cuernos del Paine” (Coarnele). Gradul de dificultate oscileaza de la moderat la dificil pentru ambele optiuni, drumetiile dureaza intre 5 si 8 ore pe zi si se desfasoara pe carari clar marcate. In Patagonia, vremea este mereu un impediment – fiti pregatiti pentru frig, ploaie si vant. In urmatoarele 3 zile veti imparti un cort cu un alt participant la expeditie. Sacii de dormit nu sunt asigurati, asa ca luati unul in bagaj, pentru ca, alternativ, se poate inchiria unul pentru aproximativ 30$ pentru 3 nopti. Liderul grupului trebuie informat de la inceput pentru a se ocupa de formalitati. Se pune la dispozitia participantilor o saltea gonflabila, precum si 3 mic dejunuri, 3 pranzuri si 3 cine. Cinele sunt simple (paste, orez, pui) si se servesc in zona comuna de mese. Pranzurile sunt compuse din sandwich-uri, fructe si ocazional un baton de ciocolata. Sucurile sau bauturile alcoolice nu sunt disponibile, iar selectia la magazinul din camping este limitata. Daca va plac in mod deosebit anumite snackuri (migdale, alune, stafide) sau vreo bautura anume (o sticla de vin sau spirtoase) asigurati-va ca le aduceti cu dumneavoastra de la Buenos Aires sau Calafante. In camping sunt disponibile facilitati de toaleta si baie, existand dusuri comune, seeparate pentru femei si barbati.

Ziua 12

27.10.2019-Torres Del Paine

Veti participa la un tur de o zi, insotiti de ghid, intr-o alta parte a Parcului National Torres del Paine, inclusiv o vizita la lacul gri, inainte de transferul la Puerto Natales (aproximativ 3 ore), unde veti petrece noaptea. Pe vremuri un mic port pescaresc, astazi oraselul este poarta de intrare in Torres; nu este mult de explorat in Puerto Natales, insa va puteti aventura sa explorati bucataria din zona sau sa incercati vinul si berea locala.

Ziua 13

28.10.2019-Torres Del Paine / El Calafate

Dupa micul dejun, pornim pe un traseu printr-o padure Lenga milenara pâna la baza “morinei” si ajungem intr-unul dintre cele mai impresionante locuri din parc: privelistea spre Baza Torres del Paine, unde ne vom bucura de vedere la Torre Sur, la Torre Central, la Torre Norte si la Cerro Nido de Cóndor. Vom lua prânzul la pachet. Transferl la hotel in El Calafate.

Ziua 14

29.10.2019-El Calafate / Buenos Aires

Micul dejun la hotel. Transfer la Aeroportul din El Calafate, de unde ne imbarcam pentru zborul spre Buenos Aires. Sosim pe Aeroportul National J. Newberry, apoi vom fi transferati la Aeroportul International din Ezeiza de unde ne imbarcam in zborul pentru Bucuresti.

Ziua 15

30.10.2019- Sosire in Bucuresti, dupa o vacanta extraordinara in Patagonia.

Ziua 1


Program:

Ziua 1

16.10.2019-Plecare din Bucuresti

Intalnire in Aeroportul Otopeni pentru a incepe calatoria spre Buenos Aires.

Ziua 2

17.10.2019-Buenos Aires + City Tour

Bienvenidos! Bine ati venit in Argentina! Ghidul local va va conduce intr-o plimbare orientativa de aproximativ 2 ore prin cele mai importante atractii pe care le are de oferit capitala argentiniana. Seara puteti alege o cina in grup sau pe cont propriu. Oricare ar fi alegerea, este, fara indoiala, un oras cosmopolit. Cu pasiune latina, eleganta euroapeana si un stil distinctiv, acesta este genul de oras care va va rapi inima! Portenos (localnicii) se mandresc pe buna dreptate cu orasul lor care este format din ”barrios” (cartiere) diferite, fiecare cu propriul stil. Vizitati San Telmo, de exemplu, pentru piata de antichitati din fiecare weekend si pentru expozitiile artistilor. La Boca a fost ridicata de valuri de imigranti, care au construit cladiri viu colorate. Aici e si casa faimoase echipe de fotbal Boca Juniors, iar portretele fotbalistilor celebri acopera zidurile cartierului. In Recoleta va puteti intretaia calea cu protipendada orasului, explorand muzeele. Daca ati obosit, luati un loc la una dintre multele cafenele la strada si pregatitiva de o seara de tango, la una dintre numeroasele milonga. In estul Plaza de Mayo, gasiti Casa Rosada, palatul prezidential roz la al carui balcon a aparut Eva Peron in anii ’40 in fata fanilor. Aici se gaseste si Muzeul Evita, dedicat vietii (si rochiilor) renumitei personalitati. MALBA este o galerie de artp care adaposteste o colectie privata cu lucrari semnate Frida Kahlo si Diego Rivera, precum si expozitii temporare.

Ziua 3

18.10.2019-Buenos Aires / Ushuaia

Este timpul sa parasim Buenos Aires. Vom fi transferati la Aeroportul National J. Newberry, de unde vom zbura spre Ushuaia. Transfer si cazare la hotel in Ushuaia.

Ziua 4

19.10.2019-Ushuaia + Canalul Beagle

In aceasta dimineata vom face o excursie cu barca pe Canalul Beagle. De observat viata salbatica marina de-a lungul micilor insule si insulite din acest canal navigabil numit dupa vasul de expeditie al lui Charles Darwin. Cazare la hotel in Ushuaia.

Ziua 5

20.10.2019-Ushuaia / El Calafate / El Chalten

Dupa micul dejun, avem transfer la aeroportul din Ushuaia, de unde ne imbarcam pentru zborul spre El Calafate. Transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 6

21.10.2019-El Chalten

In urmatoarele doua zile vom face cel putin doua dintre cele mai populare drumetii din zona (optional): Laguna de los Tres si Laguna Torre. Gradul de dificultate al drumetiilor este de la moderat catre dificil. Pregatiti-va pentru un traseu de sase – noua ore pe niste poteci bine marcate si bine intretinute. Tenerul in sine nu e prea dificil, insa vantul si ploaia pot fi principalele provocari cu care va veti intalni in aceste plimbari. 
Tipul traseelor, precum si ordinea in care le vom aborda, pot suferi modificari in funtie de conditiile meteo.

Ziua 7

22.10.2019-El Chalten

Dupa micul dejun, avem timp liber de petrecut dupa voia inimii, timp in care ne putem relaxa, sau putem termina traseul de drumetie incepand in ziua precedenta. Cazare la acelasi hotel din El Chalten.

Ziua 8

23.10.2019-El Chalten / El Calafat.

Bucurati-va de ultima dimineata in El Chalten, inainte de a ne intoarce la El Calafate.

Ziua 9

24.10.2019-El Calafate + Perito Moreno

In programul zilei este o excursie la Ghetarul Perito Moreno. Acesta este unul dintre putinii        ghetari care se extind din lume si, privelistea de 3 km in latime si 35 de km in lungime este spectaculoasa. Puteti observa si asculta cum crapa gheata si cum cade in apele de dedesubt. Ne vom intoarce la El Calafate pentru a pertrece noaptea.

Ziua 10

25.10.2019-El Calafate / Cerro Castillo (Chile) / Torres Del Paine

Pregatiti-va pentru inca o calatorie lunga. Dis-de-dimineata ne imbarcam intr-un autobuz catre Cerro Castillo din Chile (calatorie de aproximativ 5 ore). Aici ne oprim pentru pranz (care nu e inclus) si asteptam cursa de legatura catre Torres del Paine (proximativ o ora si jumatate). Asigurati-va ca aveti apa, gustari si haine calduroase pe parcursul calatoriilor cu autobuzul. La ”capatul pamantului” se afla coplesitoarea Patagonie chiliana. Putini au sansa sa vada aceasta priveliste, iar cei care o vad o uita cu greu! Pe vremuri aici era o adunatura de oi, insa parcul national i-a luat locul in 1959. Aceasta este o zona perfecta pentru drumetii, unde abunda pasari nandu, condori si flamingo roz. Cand ajungeti in parc veti fi cel mai probabil intampinati de o turma de guanaco, rudele alpaca. Aceste animale ciudate ofera oportunitati excelentre pentru instantanee foto, insa aveti grija sa nu va apropiati prea mult: e foarte posibil sa va scuipe. Tot aici se gasesc si unele dintre cele mai bune opotnunitati de pescuit pastrav si somon din lume. Adevaratul protagonist al spectacolului este, insa, peisajul magnific. Cu lacuri stralucitoare, cascade involburate, ghetari si munti uimitori, va veti petrece mult timp minunandu-va de frumusetea imprejurimilor. Campignul va fi casa noastra pentru urmatoarele 3 nopti si baza de plecare pentru drumetiile zilnice.

Ziua 11

26.10.2019-Torres Del Paine

Cel mai popular traseu din zona este cunoscut local drept ”Base Las Torres” (Baza Turnului), iar liderul grupului va indica momentul cel mai bun pentru drumetie, in functie de conditiile meteo. O alta optiune este drumetia catre ”Regugio Los Cuernos” (Cabana Coarnelor), care este lunga, insa ofera o priveliste fantastica asupra acestei sectiuni a parcului denumita ”Los Cuernos del Paine” (Coarnele). Gradul de dificultate oscileaza de la moderat la dificil pentru ambele optiuni, drumetiile dureaza intre 5 si 8 ore pe zi si se desfasoara pe carari clar marcate. In Patagonia, vremea este mereu un impediment – fiti pregatiti pentru frig, ploaie si vant. In urmatoarele 3 zile veti imparti un cort cu un alt participant la expeditie. Sacii de dormit nu sunt asigurati, asa ca luati unul in bagaj, pentru ca, alternativ, se poate inchiria unul pentru aproximativ 30$ pentru 3 nopti. Liderul grupului trebuie informat de la inceput pentru a se ocupa de formalitati. Se pune la dispozitia participantilor o saltea gonflabila, precum si 3 mic dejunuri, 3 pranzuri si 3 cine. Cinele sunt simple (paste, orez, pui) si se servesc in zona comuna de mese. Pranzurile sunt compuse din sandwich-uri, fructe si ocazional un baton de ciocolata. Sucurile sau bauturile alcoolice nu sunt disponibile, iar selectia la magazinul din camping este limitata. Daca va plac in mod deosebit anumite snackuri (migdale, alune, stafide) sau vreo bautura anume (o sticla de vin sau spirtoase) asigurati-va ca le aduceti cu dumneavoastra de la Buenos Aires sau Calafante. In camping sunt disponibile facilitati de toaleta si baie, existand dusuri comune, seeparate pentru femei si barbati.

Ziua 12

27.10.2019-Torres Del Paine

Veti participa la un tur de o zi, insotiti de ghid, intr-o alta parte a Parcului National Torres del Paine, inclusiv o vizita la lacul gri, inainte de transferul la Puerto Natales (aproximativ 3 ore), unde veti petrece noaptea. Pe vremuri un mic port pescaresc, astazi oraselul este poarta de intrare in Torres; nu este mult de explorat in Puerto Natales, insa va puteti aventura sa explorati bucataria din zona sau sa incercati vinul si berea locala.

Ziua 13

28.10.2019-Torres Del Paine / El Calafate

Dupa micul dejun, pornim pe un traseu printr-o padure Lenga milenara pâna la baza “morinei” si ajungem intr-unul dintre cele mai impresionante locuri din parc: privelistea spre Baza Torres del Paine, unde ne vom bucura de vedere la Torre Sur, la Torre Central, la Torre Norte si la Cerro Nido de Cóndor. Vom lua prânzul la pachet. Transferl la hotel in El Calafate.

Ziua 14

29.10.2019-El Calafate / Buenos Aires

Micul dejun la hotel. Transfer la Aeroportul din El Calafate, de unde ne imbarcam pentru zborul spre Buenos Aires. Sosim pe Aeroportul National J. Newberry, apoi vom fi transferati la Aeroportul International din Ezeiza de unde ne imbarcam in zborul pentru Bucuresti.

Ziua 15

30.10.2019- Sosire in Bucuresti, dupa o vacanta extraordinara in Patagonia.

Descriere

Destinatie: Patagonia

Durata: 1 zi, fara cazare

Buenos Aires - El Calafate - Ushuaia - Perito Moreno - Cerro Castillo/TORRES DEL PAINE - El Calafate - Buenos Aires
Servicii incluse: Bilet de avion Bucureşti – Buenos Aires– Bucureşti, zboruri cu escala; Bilet avion pe rutele interne:Buenos Aires – Ushuaia, Ushuaia – El Calafate, El Calafate – Buenos Aires; Taxele de aeroport; Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului; 9 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* + 3 nopti cazare in refugiu cu pensiune completa Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program; Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ; Asigurare medicală de călătorie şi storno; Ghizi locali; Conducător de grup român.
Servicii neincluse:

Destinatie: Patagonia

Durata: 1 zi, fara cazare

Buenos Aires - El Calafate - Ushuaia - Perito Moreno - Cerro Castillo/TORRES DEL PAINE - El Calafate - Buenos Aires
Servicii incluse: Bilet de avion Bucureşti – Buenos Aires– Bucureşti, zboruri cu escala; Bilet avion pe rutele interne:Buenos Aires – Ushuaia, Ushuaia – El Calafate, El Calafate – Buenos Aires; Taxele de aeroport; Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului; 9 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* + 3 nopti cazare in refugiu cu pensiune completa Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program; Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ; Asigurare medicală de călătorie şi storno; Ghizi locali; Conducător de grup român.
Servicii neincluse: